OUD ENKHUIZEN

Gegevens

Regie:
Cast:
Genre:
Land:
Duur: 90 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Cinema Enkhuizen en Oud Enkhuizen werken samen! In de filmzaal van Cinema Enkhuizen in de Drom, waar gebruikelijk de landelijke premières worden vertoond, kan de filmkijker zich in de komende maanden op de dinsdagmiddag vergapen aan beelden van Enkhuizen en omgeving in vroegere tijden. De entreeprijs is € 5,-. Herken uw stad en wie weet uw voorouders.

Meer informatie over Oud Enkhuizen: www.oudenkhuizen.nl

Programma 6 maart 14.00 uur

600 jaar stad
In 1955 vierde de stad feest. Zeshonderd jaar geleden had Enkhuizen stadsrechten gekregen en dat moest gevierd worden.

Het organisatiecomité was twee jaar bezig geweest om een feestweek te organiseren met een programma dat klonk als een klok.  De hele stad was versierd en natuurlijk waren er optochten en kinderfeesten. Maar nu nog weten sommige Enkhuzers van de trapezewerker die naar de eerste trans van de Zuidertoren liep, sterker nog hij zat op een brommer! Nu nog praat men, inmiddels wat besmuikt, over het lilliputter stadje waar je kon kijken hoe de kleine mensjes leefden. En wat te denken van de Crazy Race, waarbij men rustig allerlei auto’s aan puin reden. En dat in een tijd waarin auto’s het summum van luxe waren.

De film geeft een beeld van die week 20 tot 28 augustus. Jammer genoeg heeft Bedijs niet alle activiteiten gefilmd, maar het plezier dat de Enkhuzers toen hadden, spat wel van het doek.

Klaas Koeman, voorzitter van oud Enkhuizen verzorgt de inleiding van de film.

Programma 3 april 14.00 uur

Volgt
Klaas Koeman, voorzitter van oud Enkhuizen verzorgt de inleiding van de film.

Heeft u zelf historisch filmmateriaal in uw bezit? Van harte welkom om te laten beoordelen of het (technisch) geschikt is voor vertonen. Mail naar voorzitter@oudenkhuizen.nl

Tijden

6 maart om 14:00 bestel
3 april om 14:00 bestel