ZEILEN

Varen over de wereldzeeën. Hoe zeilde men toen op de historische schepen en hoe zeilt men nu op de supermoderne jachten? Ervaar de magische aantrekkingskracht van het water!

PO: Film en workshop op een zeilschip

Voor aanvang van de film introduceren we het programma en leggen de link naar het zeilverleden van Enkhuizen en de rol van het water en de scheepvaart in onze tijd. Ook vertonen we een korte educatieve voorfilm over wat film is en welke disciplines eraan ten grondslag liggen, zodat beeldtaal beter wordt begrepen en film kijken leuker wordt.

REIS NAAR HET NOORDEN

Met deze prachtige animatiefilm nemen we de kinderen mee in de avonturen van zeevaarders en ontdekkingsreizigers.

St. Petersburg, 1892. Sasha is een aristocratisch meisje en een groot bewonderaar van haar opa. Hij is een bekende ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Als zij zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden.

WORKSHOP

Na de film krijgen de leerlingen een workshop op een zeilschip waarbij ze worden ontvangen door moderne zeelui. Aan boord gaan we knopen leggen en de werking van een kompas bestuderen door zelf een kompas te maken. Zelf onderzoeken is belangrijk en de kinderen zullen gaan ervaren hoe lastig het is om knopen te leggen die niet zomaar los schieten maar wel weer makkelijk los te krijgen zijn als het nodig is. Ook leren ze door het maken van een kompas waar het magnetisch noorden ligt.

Kosten: 50 euro per klas

Met dank aan de Gemeente Enkhuizen