test

Whale Nation

Een film die de complexe en verborgen wereld van de walvissen laat zien.
Vlaams presentator en acteur Tom Waes is te horen als verteller in de Nederlandse versie van Whale Nation. Waes werkte in het verleden als diepzeeduiker en is ambassadeur van de stichting Sea Sheperd die zich inzet voor het behoud van oceanen.
Whale Nation neemt je mee op ontdekkingsreis naar de bijzondere wereld van walvissen. Gebaseerd op het bestsellerboek van Heathcote Williams toont de documentaire ons de verborgen samenleving van deze buitengewone zoogdieren. Een adembenemende natuurfilm waarin je door de prachtige beelden en muziek helemaal in meegetrokken wordt. Ook zitten er leuke wetenswaardigheden in. Wist je bijvoorbeeld dat de tong van een walvis net zoveel weegt als een olifant?

test

Onder het Maaiveld junior

Na het succes van de documentaire Onder het Maaiveld voor volwassenen, is er nu ook een speciale versie voor jongeren.

Wisten jullie dat er meer levende wezens in een theelepel gezonde aarde zitten dan er mensen op aarde zijn? Van de makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad, die deze keer ondergronds gaan. Boven de grond wordt de wereld bevolkt door planten, insecten en vogelsen natuurlijk mensen. maar onder de grond is er ook een wereld van wortels, wormen, schimmels en bacteriën. En wisten jullie dat deze wereld ook druk met elkaar communiceert? In Onder het Maaiveld Junior zitten extra beelden van kinderen die met de bodem bezig zijn. Niet alleen leuk en leerzaam voor de kids, maar ook voor de (groot)ouders.

test

Onder het Maaiveld

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds.
De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom.

test

Wild Port of Europe

Documentaire over de verrassende symbiose tussen menselijke bedrijvigheid en natuur in het grootste aaneengesloten transport- en industriegebied van Europa.

Eeuwenlang veroverde de mens terrein op de natuur. Maar de natuur herovert de laatste tijd niet zozeer terrein, ze past zich aan. Met Wild Port of Europe begeven de makers zich midden in het uitgestrekte industriële havengebied van de Rotterdamse haven tot aan Port of Moerdijk. In het niemandsland rond de terreinen, in het water tussen de vrachtschepen, maar ook tussen containers en langs spoorrails wemelt het van het dierenleven, van bunzingen en mantelmeeuwen tot krabben en zeehonden. Een hoopgevend staaltje van aanpassingsvermogen, dat wonderbaarlijke beelden oplevert in een natuurfilm die zijn ondertitel De Nieuwe Wildernis 2.0 alle eer aandoet.

test

Wolf

Onderhoudende documentaire over de terugkeer van de Wolf in Nederland met een voice-over van niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk.

Het zal niemand ontgaan zijn: de wolf is terug in Nederland. Dit is heel bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. De eerste roedelvorming vond plaats in 2019 en sindsdien is de wolf weer een vaste bewoner van de Veluwe geworden en onlangs zelfs ook elders in ons land. De terugkeer van de wolf werd gevierd als een bekroning op het natuurbeleid van de afgelopen decennia, zij het dat de terugkeer van de wolf ook nieuwe problemen oplevert.

Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die jong en oud zal aanspreken.