BOVEN IS HET STIL

Gegevens

Regie: Nanouk Leopold
Cast: Jeroen Willems- Henri Garcin- Wim Opbrouck
Genre: Drama, Boekverfilming
Land: Nederland
Duur: 94 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Helmer, een alleenstaande boer van midden vijftig, brengt zijn bedlegerige vader naar de zolder om niet langer naar zijn wil te hoeven leven. Als de 18-jarige Henk zijn knecht wordt, komt er eindelijk beweging in zijn leven. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Gerbrand Bakker.

Deze film is onderdeel van het programma Boek in Beeld: vier Nederlandse films op de donderdagmiddag, met interessante inleiding!

Cinema Enkhuizen en de Westfriese Bibliotheken combineren dit najaar vier Nederlandse films gebaseerd op bestsellers tot een interessante filmcursus op de donderdagmiddag. U krijgt antwoord op vragen als: Wat kenmerkt de Nederlandse film? Wat is de relatie tussen de film en boek? Welke veelbelovende regisseurs kent Nederland?

Hoe is het programma?
• Wij ontvangen u om 14.00 uur in de sfeervolle zaal in de Drommedaris.
• Nadat u plaats heeft genomen op het rode pluche, verzorgt Alexander Zwart, filmjournalist een toelichting op de film. Over de Nederlandse regisseurs, waaronder Nanouk Leopold en Nicole van Kilsdonk, over de acteurs, waaronder Jeroen Willems, Jacob Derwig, Leopold Witte, Wildfried de Jong,Thekla Reuten, Kim van Kooten, Daan Schuurmans.
• Na de inleiding van Alexander starten we de projector en kunt u samen genieten van een prachtige Nederlandse film.

Tijden