DORSVLOER VOL CONFETTI

Gegevens

Regie: Tallulah Hazekamp Schwab
Cast: Hendrikje Nieuwerf- Suzan Boogaerdt- Steven van Watermeulen
Genre: Drama
Land: Nederland
Duur: 94 minuten
Kijkwijzer: 9 jaargrofangst

De jonge Katelijne groeit op in een streng protestants boerengezin. Als enige meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij waardoor ze haar verbeelding de vrije loop laat over onder meer Bijbelse verhalen.

Deze film is onderdeel van het programma Boek in Beeld: vier Nederlandse films op de donderdagmiddag, met interessante inleiding!
Cinema Enkhuizen en de Westfriese Bibliotheken combineren dit najaar vier Nederlandse films gebaseerd op bestsellers tot een interessante filmcursus op de donderdagmiddag. U krijgt antwoord op vragen als: Wat kenmerkt de Nederlandse film? Wat is de relatie tussen de film en boek? Welke veelbelovende regisseurs kent Nederland?

Hoe is het programma?

• Wij ontvangen u om 14.00 uur in de sfeervolle zaal in de Drommedaris.

• Nadat u plaats heeft genomen op het rode pluche, verzorgt Alexander Zwart, filmjournalist een toelichting op de film. Over de Nederlandse regisseurs, waaronder Nanouk Leopold en Nicole van Kilsdonk, over de acteurs, waaronder Jeroen Willems, Jacob Derwig, Leopold Witte, Wildfried de Jong,Thekla Reuten, Kim van Kooten, Daan Schuurmans.

• Na de inleiding van Alexander starten we de projector en kunt u samen genieten van een prachtige Nederlandse film.

 

 

Tijden