REDBAD

Gegevens

Regie: Roel Reiné
Cast: Gijs Naber, Loes Haverkort
Genre: actie, avontuur, drama
Land: Nederland
Duur: 160 minuten
Kijkwijzer: 16 jaargeweldgrof

VOORSTELLING REDBAD GEANNULEERD

Geachte leden Oud Enkhuizen

Tot onze spijt is de spreker voor de ledenbijeenkomst op 10 oktober door persoonlijke omstandigheden verhinderd. Het is ons onmogelijk gebleken een vervanger te vinden die over het onderwerp “West-Friesland in de vroege Middeleeuwen” een verantwoorde lezing kan houden.

Daarmee vervalt ook de historische inleiding op de film Redbad, die we op zondag 14 oktober zouden vertonen.

We hebben daarom besloten de filmmiddag en de bijbehorende lezing tot nader order uit te stellen.

De ledenbijeenkomst op woensdag 10 oktober laten we wel doorgaan.

Gerrit Vermeer en ondergetekende zijn al enige jaren bezig met uitgebreid bouwhistorisch onderzoek in de stad. De bedoeling is dat daar volgend jaar een publicatie over verschijnt. We willen daar graag verslag van doen en uitleggen hoe een onderzoek in een pand in zijn werk gaat, welke onderzoeksvragen je daarbij stelt en wat je zoal kan tegenkomen. Een andere benadering is dat je de bewoningsgeschiedenis van een hele wijk onderzoekt. Dat is meer een archiefonderzoek. Zo hebben we het gebied ten zuiden van de Zuider Boerenvaart: Kuipersdijk, Lange Tuinstraat etc. onder de loep genomen. Ook over dat onderzoek willen we iets vertellen.

Ik hoop u woensdag 10 oktober om acht uur in de Zuiderkerk te ontmoeten.

 

Met vriendelijke groeten,

Klaas Koeman

Voorzitter

Indien u vragen heeft kunt u deze richten aan voorzitter@oudenkhuizen.nl

 

 

Oud Enkhuizen organiseert voor haar leden een speciale voorstelling op 14 oktober 14.00 uur. Bent u nog geen lid? Dan kunt u dat eenvoudig worden via de website van Oud Enkhuizen www.oudenkhuizen.nl/lid-worden

Het is niet nodig om een vriendenpas van Oud Enkhuizen te vertonen.

REDBAD

Na het succes van MICHIEL DE RUYTER komt Roel Reiné met een indrukwekkend heldenepos over de legende van Redbad en de strijd tegen het oprukkende Christendom.
Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn hun stad kwijt en Redbad krijgt de schuld. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar hij weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen.

In verband met de lengte van de film wordt er een korte pauze ingelast.

 

 

Tijden