SIV GAAT LOGEREN

Gegevens

Regie: Catti Lene Edfeldt, Lena Hanno Clyne
Cast: Barry Atsma - Annemarie Prins - Astrid Lövgren
Genre: familiefilm, kinderfilm, jeugdfilm
Land: Zweden, Nederland
Duur: 76 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

Siv (7) gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia, het nieuwe meisje in de klas. ’s Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar ’s nachts wordt het pas echt vreemd. Siv kan niet in slaap komen en wil papa bellen om haar op te halen. Maar het briefje met papa’s nieuwe telefoonnummer zit in Cerisia’s pyjama. Trouwens…, waar is Cerisia? Siv gaat in het mysterieuze huis op zoek naar Cerisia. Het huis ziet er ’s nachts zo anders uit. Er komen heel veel deuren op de gang uit. Achter iedere deur wacht een nieuwe verrassing. Terwijl Siv piekert waar Cerisia kan zijn, beleeft ze wonderlijke avonturen. Ze ontmoet twee pratende dassen, die sprekend op haar knuffels Duimpje en Pinkie lijken. Vreemd, want ze had haar knuffels toch thuis gelaten!

Volkskrant ★★★★

“Het is knap hoe deze met zorg gemaakt jeugdfilm steeds weer weet te verrassen… Als fijnzinnig, geestig en fantasierijk inkijkje in het gevoelsleven van een 7-jarige slaat Siv gaat Logeren de spijker op de kop.”

NRC Handelsblad ★★★

“Roept een wereld op die op zijn kop staat, in de sfeer van Alice in Wonderland… Charmeert door de kleinschaligheid, intimiteit en de levensechte kinderrollen.”

Filmkrant ★★★

“Een film die emoties van jonge kinderen echt serieus neemt.”

Tijden