VENTOUX

Gegevens

Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: Kasper van Kooten - Wilfried de Jong - Leopold Witte
Genre: Drama, Komedie
Land: Nederland
Duur: 104 minuten
Kijkwijzer: 9 jaarangst

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de ‘spoken’ uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Deze film is onderdeel van het programma Boek in Beeld: vier Nederlandse films op de donderdagmiddag, met interessante inleiding!
Cinema Enkhuizen en de Westfriese Bibliotheken combineren dit najaar vier Nederlandse films gebaseerd op bestsellers tot een interessante filmcursus op de donderdagmiddag. U krijgt antwoord op vragen als: Wat kenmerkt de Nederlandse film? Wat is de relatie tussen de film en boek? Welke veelbelovende regisseurs kent Nederland?

Hoe is het programma?

• Wij ontvangen u om 14.00 uur in de sfeervolle zaal in de Drommedaris.

• Nadat u plaats heeft genomen op het rode pluche, verzorgt Alexander Zwart, filmjournalist een toelichting op de film. Over de Nederlandse regisseurs, waaronder Nanouk Leopold en Nicole van Kilsdonk, over de acteurs, waaronder Jeroen Willems, Jacob Derwig, Leopold Witte, Wildfried de Jong,Thekla Reuten, Kim van Kooten, Daan Schuurmans.

• Na de inleiding van Alexander starten we de projector en kunt u samen genieten van een prachtige Nederlandse film.

Tijden