Songs of Earth

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van deze documentaire.
Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders. In deze poëtische reis volgen we Olin en haar 84-jarige vader Jørgen, die een jaar lang fungeert als de wijze gids van zijn dochter. Olin’s lens vangt niet alleen het spectaculaire panorama, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Het adembenemende landschap wordt bijna uitsluitend begeleid door de geluiden van de natuur, die het London Contemporary Orchestra vertaalde in melodieën. Een groots natuurspektakel, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis.

NRC ★★★★
Noors ‘Songs of Earth’ is een oogverblindende ode aan leven in symbiose met soms wrede natuur

“De fraaie panoramashots tonen de mens als nietig wezen in een overweldigende omgeving.”

TROUW ★★★★
Natuurfilm en familieportret, in de Noorse ‘Songs of Earth’ worden ze één

“Zoals ze kijkt naar de huid van haar vader, midtachtiger, zo kijkt ze ook naar de immense ijskap Jostedalsbreen: met verwondering en liefde voor lijntjes en patronen.”

“Een natuurfilm en home movie ineen. Een meditatief werk dat nederig en gealarmeerd tegelijk maakt: de gletsjer waar de ouders vol ontzag naast leven, wordt zienderogen kleiner.”

Regie
Margreth Olin
Duur
90 minuten
Taal
Noors
Land & Jaar
Noorwegen 2023
Genre
documentaire, natuurfilm
  • negen jaar
  • Eng
/events/1006
8274
Sluiten

Songs of Earth

Margreth Olin

Aangeraden films

  • Dearest Fiona

    Regie:

  • Warnow: Reis naar het Noorderlicht

    Regie: