Op school leer je lezen, bij Cinema Enkhuizen leer je kijken.

Ontdek samen met je leerlingen de schoonheid, de kracht en de magie van film. Film opent je ogen naar een andere wereld. Naast het verbreden van je horizon, stimuleert film het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Laat je leerlingen leren en genieten in onze filmzaal.

Zie je op onze website een film die je met je leerlingen wilt zien? Welkom.
We denken graag met je mee over de filmkeuze. Je kunt met je klas komen of een aantal klassen. Onze zaal telt 89 zitplaatsen. Ons enthousiaste team ontvangt je leerlingen al bij de ingang van de Drom. Een bezoek aan de Drom is voor veel leerlingen op zich al een bijzondere ervaring.

Heb je een interessante film gezien? Wil je met ons overleggen? Stuur een mail naar info@cinemaenkhuizen.nl en we nemen contact met je op.

In het najaar van 2018 zijn we gestart met het project duurzaamheid, met de focus op water en alles wat daar mee te maken heeft. Cinema aan het Water zet een combinatie in van beeld en betekenisvol onderwijs met als doel kinderen bewust te maken van hun impact op de wereld en dan met name het water. Met inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur, over duurzame initiatieven en bewegingen waar we zelf een bijdrage aan kunnen leveren. Wilt u een project rondom duurzaamheid organiseren op school? Wij hebben ervaring in zowel basis- als voortgezet onderwijs en denken graag mee over de invulling van een programma. Interesse? Bekijk hier ons programma en aanbod  of neem contact op via educatie@cinemaoostereiland.