Kinderfilmfeest

Elke maand organiseren we het Kinderfilmfeest voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar, met na afloop van de film een bijpassende creatieve activiteit onder begeleiding onze filmleraar Remco Efdé.

Samen met je (klein)kind film kijken

Zondag 28 april kijken we naar De Krekel, een serie van zeven muzikale animaties. De krekels spelen op een viool, de mestkevers op een tuba en de bijen op een cello. Ook de lieveheersbeestjes doen mee aan het concert.

Op zondag 26 mei kijken we naar Rita en Krokodil. Rita, een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip, maar zeer waarschijnlijk bestaat hij enkel in de fantasie van Rita.

Zondag 30 juni kijken we naar Vogelhuis verhaaltjes. Het is heerlijk om verhaaltjes voor te lezen! Maar het is nog veel leuker om te kijken en te luisteren! De illustraties van prachtige prentenboeken komen tot leven. Dit zijn negen verhaaltjes voor kinderen verzameld in 45 minuten geanimeerde beelden over vogeltjes die vliegen, fluiten, tsjilpen en die bijzondere avonturen beleven.

Na de film samen knutselen met onze filmleraar Remco Efdé.
De grote knutseltafel ligt vol met materialen, zodat ieder kind aan de slag kan gaan en de fantasie de vrije loop kan laten. Na afloop gaat het knutselwerk natuurlijk gewoon mee naar huis, zodat je kind een leuk aandenken heeft aan het Kinderfilmfeest bij Cinema Enkhuizen!

Agenda

  • Kinderfilmfeest: De Krekel

  • Kinderfilmfeest: Rita en Krokodil

  • Kinderfilmfeest: Vogelhuis verhaaltjes