test

Joan Baez: I am a Noise

Een eerbetoon aan muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken staat.
De film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Hierin blikt Baez openhartig terug op haar leven: van haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd, haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging, tot haar nauwe band met Martin Luther King en haar hartverscheurende relatie met Bob Dylan. Ze deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld. De film combineert zorgvuldig eerder ongezien archiefmateriaal met diepgaande interviews, waarin ze voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult, en exclusieve beelden achter de schermen van haar tournee.

test

Back to Black

Back to Black is een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse.
De film bevat veel van Amy’s hits en focust op haar buitengewone genialiteit en de humor en eerlijkheid waarmee ze alles wat ze deed, doordrenkte. De biopic vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de ongezonde knipperlichtrelatie met haar grote liefde. Interessant om te weten is dat regisseuse Sam Taylor-Johnson (Nowhere Boy), een vriendin van Amy was. Matt Greenhalgh (Control ) schreef het scenario.

test

Bob Marley: One Love

‘Let’s get together and feel allright’, bij deze geslaagde biopic over de Jamaicaanse reggaezanger Bob Marley.
De film begint en eindigt met twee concerten die proberen het politiek verscheurde land weer bij elkaar te brengen en het voortdurende geweld op het eiland te laten eindigen. Bob Marley: One Love is niet alleen een monument voor Bob Marley maar ook voor zijn echtgenote, achtergrond zangeres en producent, Rita.
De film is vol korte terugblikken: van de Engelse witte officier die zijn buitenechtelijke zoon Marley de rug toekeert, tot Marley’s kennismaking met het rastafari geloof. Het geheel is swingend in beeld gebracht.
De film is geproduceerd in samenwerking met de familie Marley, met Kingsley Ben-Adir als Marley en Lashana Lynch als zijn vrouw Rita.

test

The Color Purple – Boek in Beeld

Een krachtige nieuwe versie van de klassieker uit 1985 van Steven Spielberg, en de verfilming van het beroemde gelijknamige boek van Alice Walker.
Het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is nu opnieuw verfilmd als musical. De passieve Celie emancipeert zich dankzij de fiere Sofia van haar macho-man die haar voortdurend mishandeld. The Color Purple beslaat bijna veertig jaar uit het helse leven van voetveeg Celie, die tussen 1909 en 1947 wordt gevolgd. Naast Celie spelen andere vrouwen een belangrijke rol: Celies zus Nettie, de flamboyante zangeres Shug Avery en de opstandige Sofia, die getrouwd is met Harpo, de zoon van Mister. De vrouwen hebben vrijwel niets te verwachten van mannen.

test

André Rieu’s White Christmas

Dit jaar begint de kerstvreugde al vroeg met de bioscoopspecial André Rieu’s White Christmas.
Het wordt een feest om nooit te vergeten. Je wordt ondergedompeld in de unieke kerstsfeer van André’s winterwonderland. Bewonder het prachtig versierde kerstpaleis, compleet met sneeuw, twee ijspistes, prachtige winterse taferelen, ontelbare lichtjes. Geniet van de sfeer van het seizoen. Zing en dans op tijdloze kerstliederen, romantische walsen en prachtige liederen van over de hele wereld, zoals Jingle Bells, Ave Maria, Oh Holy Night, Hallelujah en nog veel meer!

test

De Matthäus Passion

test

Oscarzondag: Tár

test

Tár

Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

test

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie

I Wanna Dance: The Whitney Houston Moviei s een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker) schittert als Whitney Houston in de muzikale biopic die gebaseerd is op het leven en de muziek van de legendarische zangeres. De film, geregisseerd door Kasi Lemmons (Harriet) naar een scenario van de voor een Oscar®-genomineerde Anthony McCarten (Bohemian Rhapsody), neemt je mee op een emotionele, turbulente reis door het leven en de carrière van Houston.

test

Fisherman’s Friends: One and All

Fishmeran’s Friends is de naam van een shanty-koor. In 2019 werd een film over deze muziekgroep gemaakt en dit is het vervolg.
In Fisherman’s Friends (2019) zagen we hoe een stel vissers uit Port Isaac, Cornwall zich in 2010 naar een heus platencontract en landelijke bekendheid toe zongen. Waar gebeurd, maar op aangename wijze geromantiseerd naar het voorbeeld van The Full Monty (1997). In dit vervolg staat het eveneens waargebeurde optreden van de vissers op het beroemde popfestival van Glastonbury in 2011 voor de deur, op hetzelfde podium als Beyoncé. Maar voor het zover is, dreigt het gezelschap te bezwijken onder interne spanningen, een publicitair relletje en romantische verwikkelingen. Dat alles uiteraard geserveerd in de juiste balans van een lach en een traan.

test

Moonage Daydream

Het is geen speelfilm, geen documentaire, geen biopic maar het is een audiovisuele ruimtereis door de wereld van David Bowie.

De film bestaat uit nooit eerder vertoonde concertbeelden (afkomstig uit het privé-archief van Bowie), bevat veel van zijn beste nummers en lijkt nu al een van de meest bepalende culturele momenten van dit jaar te worden. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring. We krijgen niet alleen Bowie als rockster, maar ook als veelzijdig kunstenaar te zien. En ook Bowie zelf komt aan het woord soms als voice-over maar ook in interviews. De film brengt ook alle personages, zoals Ziggy Stardust, in beeld die Bowie in ruim 30 jaar aannam. Kortom het is een cinematografische belevenis die je niet wilt missen lijkt ons.

test

Elvis