The Peasants – Boek in Beeld

Boek in Beeld is een samenwerking van Westfriese Bibliotheken en
Cinema Enkhuizen.

Vanaf januari 2024 vertonen wij maandelijks op de 4e woensdag van de maand een boekverfilming. Na de film is er een nagesprek met een kopje koffie of thee in de Drom. Hierbij gaan we dieper in op de auteur, het boek, de film en vooral de beleving van beiden. Want iedereen leest en kijkt met andere ogen. Met elkaar zie en ervaar je meer.

Op woensdag 24 april vertonen we de verfilming van een van de beroemdste Poolse boeken door de makers van Loving Vincent.
De geheel met de hand geschilderde film is een lust voor het oog. The Peasants vertelt het verhaal van het boerenmeisje Jagna, die in het Polen van de 19e eeuw haar eigen weg probeert te vinden. Wanneer Jagna gedwongen wordt te trouwen met de veel oudere rijke boer Boryna, moet ze haar liefde voor zijn zoon Antek loslaten. Haar leven wordt steeds meer een strijd voor haar eigen onafhankelijkheid in een dorp vol jaloezie, roddels, vetes en een diepgeworteld patriarchaat. In deze verfilming van het boek ‘Chlopi’ van Władysław Reymont zijn de handgeschilderde beelden gebaseerd op werken uit de 19e en 20e eeuw van Poolse kunstenaars als Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczólkowski.

Regie
DK Welchman, Hugh Welchman
Cast
Miroslaw Baka, Robert Gulaczyk, Kamila Urzedowska, Sonia Mietielica
Duur
116 minuten
Taal
Pools
Land & Jaar
Polen, Servië, Litouwen 2024
Genre
drama
  • twaalf jaar
  • Geweld
  • Sex
  • Discriminatie
  • Grof
/events/1012
8408
Sluiten

The Peasants – Boek in Beeld

DK Welchman, Hugh Welchman

Boek in Beeld

Boekverfilming met nagesprek

Elke 4e woensdag van de maand vertonen we een boekverfilming. Na de film is er een nagesprek met een kopje koffie of thee in de Drom. Hierbij gaan we dieper in op de auteur, het boek, de film en vooral de beleving van beiden.

Lees alles over Boek in Beeld

Programma

  • The Peasants – Boek in Beeld