Boek in Beeld: Treasure

De Amerikaanse muziekjournalist Ruth neemt haar vader Edek, een overlever van de Holocaust, mee op een vader-dochter-roadtrip naar zijn geboorteland Polen.

Waar Ruth inzicht hoopt te krijgen in het verleden van hun familie, heeft de charmante levensgenieter Edek zijn eigen plannen. Hun generatiekloof en de cultuurclash die ze ondervinden in het post-communistische Polen van de jaren ’90 tonen hoe het zoeken naar verbinding niet alleen verdrietig hoeft te zijn. Treasure werd geregisseerd door Julia von Heinz (And Tomorrow the Entire World). Girls-actrice Lena Dunham kruipt in de huid van de neurotische Ruth, terwijl Stephen Fry (The Hobbit, V for Vendetta) de rol van vader Edek vertolkt.

Treasure is gebaseerd op de internationale bestseller Too Many Men van de New Yorkse schrijfster Lily Brett, in het Nederlands vertaald als Te veel mannen.

Cast
Stephen Fry, Lena Dunham
Duur
113 minuten
Taal
Engels, Pools
Land & Jaar
Duitsland, Frankrijk 2024
  • negen jaar
  • Eng
  • Grof
/events/1031
8959
Sluiten

Boek in Beeld: Treasure

Boek in Beeld

Boekverfilming met nagesprek

Elke 4e woensdag van de maand vertonen we een boekverfilming. Na de film is er een nagesprek met een kopje koffie of thee in de Drom. Hierbij gaan we dieper in op de auteur, het boek, de film en vooral de beleving van beiden.

Lees alles over Boek in Beeld

Programma

  • Boek in Beeld: The Braid

  • Boek in Beeld: Treasure