De Vuurlinie

Een indrukwekkend verhaal over de strijd aan het front en die na terugkomst, geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon.

Op missie in Afghanistan leidt Marco (Waldemar Torenstra) zijn manschappen op sterke wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit. Ook met o.a. Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Tibor Lukács en Huub Stapel.

Regie
Roel Reiné
Cast
Waldemar Torenstra, Sallie Harmsen, Jeroen Spitzenberger, Angela Schijf, Pierre Bokma, Huub Stapel, Tibor Lukács, Zouhair Mtazi, Sanne Langelaar, Mike Weerts, Pepijn Schoneveld, Steef de Bot, Olaf Ait Tami, Tim Olivier Somer, Yamill Jones, Illias Adab
Duur
120 minuten
Taal
Nederlands
Land & Jaar
Nederland 2023
Genre
drama, oorlog
  • zestien jaar
  • Geweld
  • Grof
/events/940
6593
Sluiten

De Vuurlinie

Roel Reiné