Boek in Beeld: The Braid

Drie vrouwen, drie continenten, drie culturen; in The Braid, de verfilming van het boek De Vlecht.

Het verhaal van drie levens, die ondanks grote verschillen toch met elkaar vervlochten zijn. In India is Smita een zogenaamde onaanraakbare die de kost verdient met klusjes die niemand anders wil doen. Ze droomt ervan haar dochter een opleiding te geven, iets wat onmogelijk lijkt. Maar ze is bereid alles op te geven voor een betere toekomst. In het Canadese Montreal is Sarah een gescheiden moeder die haar borstkankerdiagnose verborgen probeert te houden om haar geplande promotie niet in gevaar te brengen. Op het Italiaanse Sicilië probeert Giulia het pruikenatelier van haar vader ondanks vele tegenslagen open te houden. Een verhaal over het doorzettingsvermogen van vrouwen, en onbewuste verbintenis.

The Braid is gebaseerd op het boek van Laetitia Colombani is in het Nederlands verkrijgbaar als The Vlecht. Het boek is te leen bij de Westfriese Bibliotheken.

Regie
Laetitia Colombani
Cast
Kim Raver, Fotinì Peluso, Mia Maelzer, Sajda Pathan, Katharine King, Avi Nash, Sarah Abbott
Duur
121 minuten
Land & Jaar
Frankrijk, Canada, Italië, België 2024
Genre
drama
  • twaalf jaar
  • Eng
  • Discriminatie
  • Grof
/events/1025
8632
Sluiten

Boek in Beeld: The Braid

Laetitia Colombani

Boek in Beeld

Boekverfilming met nagesprek

Elke 4e woensdag van de maand vertonen we een boekverfilming. Na de film is er een nagesprek met een kopje koffie of thee in de Drom. Hierbij gaan we dieper in op de auteur, het boek, de film en vooral de beleving van beiden.

Lees alles over Boek in Beeld

Programma

  • Boek in Beeld: The Braid

  • Boek in Beeld: Treasure