The Stones and Brian Jones

Documentaire gemaakt door regisseur Nick Broomfield (Marianne & Leonard: Words of Love) over de overleden Rolling Stones-gitarist Brian Jones.
Op 14-jarige leeftijd ontmoette Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962, op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de gerenommeerde filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis.

NRC ★★★

“ De documentaire ‘The Stones and Brian Jones’ stelt dat de rol van Jones in de Stones schromelijk is onderschat. Maar veel Stonesfans vinden dat hun band op zijn best was ná zijn vertrek.”

PAROOL | Joost Broeren-Huitenga | Interview Nick Broomfield – première IN-EDIT | 19 april

Joost Broeren: “ Nick Broomfield breekt in The Stones and Brian Jones een lans voor de goeddeels vergeten oprichter van de Rolling Stones.”

Nick Broomfield over Brian Jones: “(…)Dat was een deel van wat me aantrok aan Jones: zijn verhaal is het verhaal van velen, ook nu nog. Een verhaal van ouders die hun kind niet begrijpen en een kind dat blijft zoeken naar een identiteit, naar goedkeuring.”

Nick Broomfield over Brian Jones: “Er is veel negatiefs geschreven over Brian – dat hij onverantwoordelijk was, zelfzuchtig, ongedisciplineerd. Zeker in zijn laatste levensdagen was dat ongetwijfeld waar, maar ik zie hem eerder als een verdwaald jongetje, een breekbaar persoon die niet kon bijbenen wat er met hem gebeurde.”

Regie
Nick Broomfield
Duur
93 minuten
Taal
Engels
Land & Jaar
Verenigd Koninkrijk 2023
Genre
documentaire
  • twaalf jaar
  • Geweld
  • Eng
/events/1010
8315
Sluiten

The Stones and Brian Jones

Nick Broomfield

Aangeraden films

  • Dearest Fiona

    Regie:

  • Warnow: Reis naar het Noorderlicht

    Regie: