Well Fed

Gratis Film Well Fed en bezoek aan Museum Sow to Grow.

In de film Well Fed van Hidde Boersma en Karsten de Vreugd leggen de beide filmmakers uit wat genetische modificatie is, zij spreken met deskundigen en gaan op reis naar Bangladesh waar ze spreken met boeren die gebruik maken van gemodificeerd zaad voor aubergines. Aansluitend aan de film kunt u een bezoek brengen aan Museum Sow to Grow waar gratis koffie/thee en voor iedereen een klein presentje wachten. Gidsen geven uitleg over het proces van plantenveredeling en de rol hierbij voor ons voedsel.

Cinema Enkhuizen, Museum Sow to Grow en Gemeente Enkhuizen vinden dat het de hoogste tijd is om inwoners van Enkhuizen de kans te bieden zich (opnieuw) te laten informeren over het grote belang van de ontwikkelingen die plaatsvinden bij de zaadbedrijven. Enkhuizen levert hiermee een belangrijke bijdrage in de voedselvoorziening wereldwijd. Als inwoner van Enkhuizen wil je hier meer van weten.

Genetische modificatie is een techniek om de eigenschappen van een plant te verbeteren door een stukje DNA van de ene plant naar de andere plant over te brengen. De methode is omgeven door misverstanden en het is dus hoogste tijd voor een eenvoudige uitleg. Alle reden dus om te starten met de het geven van de juiste informatie. Enkhuizen heeft het!

Regie
Karsten de Vreugd
Cast
Karsten de Vreugd, Hidde Boersma
Duur
90 minuten
Taal
Nederlands
Land & Jaar
Nederland 2017
Genre
documentaire
/events/639
3930
Sluiten

Well Fed

Karsten de Vreugd

Aangeraden films

  • Dearest Fiona

    Regie:

  • Warnow: Reis naar het Noorderlicht

    Regie: