Voor het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs biedt Cinema Enkhuizen verschillende workshops en lessen, om de jongeren mee te nemen in de wereld van film, ze te leren kijken en kennis te laten maken met beeldtaal.

Korte filmpoule

Met de compilaties van De Korte Film Poule bieden wij speciale schoolvoorstellingen aan met een uitgekiende selectie korte films. Bij de programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema’s. De compilatieprogramma’s zijn tussen de 40 en 70 minuten lang. Leerlingen maken kennis met verschillende soorten beeldverhalen. Ze leren zowel over film maken, als over het vertellen van een verhaal in beeld, en dat dit kan op veel verschillende manieren, afhankelijk van de keuze van de makers. De selectie films bestaat uit oude en nieuwe verhalen, zowel animatie, documentaire als live-actionfilms zijn in het programma opgenomen.  

De filmprogramma’s en het bijbehorende lesmateriaal sluiten aan bij onderwijsthema’s als tijd, reizen, pesten, vriendschap, afscheid en liefde. De programma’s kunnen worden ingezet bij verschillende vakgebieden, zoals Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Maatschappijleer.   


Op het puntje van je stoel                                                                  

Een activerend programma met spannende shorts: leerlingen gaan op zoek naar wat een film nu echt spannend maakt. Is dat muziek? Het verhaal? Het camerawerk? Alle trucs die filmmakers in huis hebben om onze hartslag omhoog te krijgen, leggen we onder het vergrootglas. 

Veel films uit ons reguliere aanbod zijn geschikt voor het voorgezet onderwijs en MBO. Bijvoorbeeld de boekverfilming Das schweigende klassenzimmer over een historische gebeurtenis van jonge mensen die een statement durven te maken.                                                                                                                                                    

Ook andere films en documentaires zijn ruim beschikbaar voor het onderwijs. Wil je weten of een film (al) beschikbaar is voor je leerlingen? Neem dan vooral contact met ons op!

Het actuele filmaanbod vind je in ons programma.                                                                 


Film in de klas                                                                                    

Film in de klas is een selectie Nederlandse films voor het basis- en voortgezet onderwijs, aansluitend bij de belevingswereld van leerlingen. De films kunnen worden gebruikt om leerlingen bewust te leren kijken.                                                                                   

Scroll ook eens langs dit aanbod www.moviesthatmatter.nl / www.moviezone.nl.