Ringleiding voor slechthorenden

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een geluidsinstallatie kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Hoe werkt een ringleiding bij Cinema Enkhuizen?

Cinema Enkhuizen heeft een audioring van koperdraad. Deze constructie geeft een sterker en helderder signaal af dan, bijvoorbeeld, een infrarood systeem.

Het geluidssignaal is aangesloten op een versterker. Deze versterker zendt het geluidssignaal door een draad (de ring) die in lussen langs de wanden van de filmzaal is aangelegd. Slechthorenden kunnen hun hoortoestel op de ‘T’-stand zetten. Door middel van inductielus ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Elke individuele luisteraar met een hoortoestel of ontvanger kan draadloos gebruikmaken van deze ringleiding.


Maak je gebruik van een rolstoel?

Dan ben je van harte welkom in Cinema Enkhuizen. De aanwezigheid van de lift in de nieuwe Drom maakt het voor bezoekers die slecht ter been zijn mogelijk om naar de film te gaan. In de zaal op de 2e etage is rekening gehouden met de ontvangst van rolstoelgebruikers. Een rolstoelplek is wel te reserveren maar niet al online aan te schaffen.

Mail of bel ons tijdens kantooruren op 06 – 53 74 17 77 als je een rolstoelplek wilt reserveren.


Wil je meer weten over de toegankelijkheid voor mindervaliden in Cinema Enkhuizen? Neem contact met ons op via info@cinemaenkhuizen.nl. We helpen je graag.