test

Kinderfilmfeest: Fien & Teun: Circus op de Boerderij

Vier het allerleukste verrassingsfeest ooit samen met Fien, Teun en al hun dierenvriendjes in hun gloednieuwe bioscoopfilm! Opnieuw vol met vrolijke – bekende en nieuwe – liedjes. Sebastiaan het Varken is bijna jarig en dat willen Fien en Teun vieren met het leukste feestje ooit. Als ze in de weide een oude circuswagen vinden, weten ze het gelijk: ze gaan een circus maken! En Sebastiaan mag het niet weten, want anders is het geen verrassing meer. Samen met hun dierenvriendjes gaan Fien en Teun gelijk heel hard oefenen, maar een circus maken blijkt nog helemaal niet zo gemakkelijk. Als Teun tijdens het goochelen per ongeluk Mevrouw Konijn laat verdwijnen, dreigt het hele feest niet door te kunnen gaan. Lukt het Fien en Teun nog om het circus op tijd af te krijgen voor de verjaardag van Sebastiaan?

test

Masha en de Beer – Winterpret en meer!

Masha en de Beer – Winterpret en meer! De nieuwe avonturen van Masha en de Beer beginnen bij een bruiloft. En zoals altijd, wanneer Masha van de partij is, volgen er problemen! Masha zorgt voor opschudding als ze zich vermaakt met de sluier van de bruid, op de duiven jaagt en op een kar rond racet met daarop de bruidstaart. Maar er is meer. Zo neemt Masha ons ook mee in een winters verhaal vol magie. In dit verhaal staan de twaalf maanden centraal. Masha en haar nieuwe vriend Januari doen er alles aan om iedereen warm te maken voor het winterfeest. Maak je klaar voor onverwachte wendingen, verrassende ontmoetingen en oneindig veel plezier!

test

Wonka (NL)

Een familiefilm én de ultieme kerstfilm over Wonka, het bijzondere personage uit Roald Dahl’s meest iconische kinderboek Sjakie en de Chocoladefabriek.
In deze onweerstaanbare, fantasierijke, vrolijke en kleurrijke film, met in de titelrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka. Wonka heeft allerlei heerlijke ideeën en is vastbesloten om de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. De boodschap: de beste dingen in het leven beginnen met een droom en alles is mogelijk als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze
‘s werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu kennen. Een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

test

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot

De bekende tweeling Quinn en Aaron maakt zijn opwachting in het nieuwste avontuur van de allerleukste Club van Sinterklaas!
Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

test

Kinderfilmfeest: Maxie en haar ondeugende tandenfee

Een brutale fee genaamd Violetta is verdwaald in de mensenwereld en belandt in de kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet. Onze filmleraar Remco Efdé presenteert deze maand weer een nieuwe kinderfilmvertoning met dit keer Maxie en haar ondeugende Tandenfee. 
Na de film kunnen de kinderen met Remco napraten over de film. Hun beleving staat hierbij centraal en zij leren zelf na te denken en te praten over alles wat zij voelen en denken bij het kijken van films. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en duurt in totaal 105 minuten.

test

Kleuterfilmfeest – Dropje

Het is geen mensje, het is geen diertje, het is geen knuffel, het is dropje! En dropje komt naar Cinema Enkhuizen… 

Film voor de allerkleinsten! Met het kleuterfilmfeest kijken kinderen, één zondag in de maand, samen met onze filmleraar Remco Efdé naar films die grappig, ontroerend, spannend en/of heel mooi zijn.

De beleving van de kinderen staat centraal en de kinderen leren zelf na te denken en te praten over alles wat zij voelen en denken bij het kijken van films. Vooraf aan iedere kleuterfilm wordt een korte film vertoond die aansluit bij het thema van de hoofdfilm. De films zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het programma duurt in totaal 60 minuten.

test

The Little Mermaid (OV)

The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen.

test

Elemental (NL)

Pixar (Inside Out, Toy Story) is weer terug met een geweldige nieuwe animatiefilm!
Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samenleven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met de leuke, sappige go-with-the flow Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember alles wat ze tot dan toen gewoon vond in twijfel trekt.

test

The Super Mario Bros. Movie (NL)

Een kleurrijke film vol actie en humor die gebaseerd is op de wereld uit Nintendo’s Mario-games.
Loodgieters Mario en zijn broer Luigi repareren een ondergrondse waterleiding in Brooklyn. Tijdens deze klus komen ze via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Als ze van elkaar worden gescheiden begint voor Mario het avontuur om Luigi te vinden. Met een inwoner van het Paddenstoelenrijk en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach ontdekt Mario zijn eigen krachten. De film is gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games. Een kleurrijke film vol actie en humor.

test

Onder het Maaiveld junior

In de herfstvakantie vertonen wij de film Onder het Maaiveld Junior. De film is een verkorte kinderversie van de gelijknamige film voor volwassenen.

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! Deze film neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt.

Na de film krijg je het leuke boekje De Regenmaker, een bodemzoekkaart, zodat je direct aan de slag kunt. En op vertoon van je filmticket kun je op donderdag 26 oktober om 10.30 uur gratis naar het bodemdiertjes lab bij De Hertenkamp in Enkhuizen.

test

Superkat Maurice

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia (Georgina Verbaan) die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….

test

Kinderfilmfeest: Raar Maar Waar

test

Yuku en de Himalayabloem

Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied in dit levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek. Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

test

De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Na tien jaar is ie eindelijk weer terug met nieuwe avonturen: De Gelaarsde kat!

De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen begint hij aan zijn grootste avontuur tot nu toe. In de Nederlandse versie worden de stemmen van Gelaarsde Kat en Kitty Poezelpootje opnieuw ingesproken door Jon van Eerd en Anna Drijver.

test

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland wordt de onwaarschijnlijke vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine op de proef gesteld. Deze prachtige animatie weet in zijn eenvoud elke emotie over te brengen, net als het belang en plezier van muziek.

Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland!

Ernest en Célestine werden bedacht door tekenaar Gabrielle Vincent. De eerste film in 2012 werd genomineerd voor een Oscar. Sindsdien zijn de muis en de beer uitgegroeid tot een hartverwarmend gezelschap voor de hele familie. De film laat zien dat echte vriendschap geen grenzen kent.

test

Wil de Krokodil

Een muzikale film met in de hoofdrol onder andere Wil, de zingende krokodil.
Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

test

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok

De club van Sinterklaas is ook dit jaar weer present en het is heel spannend want misschien kan pakjesavond dit jaar niet doorgaan!
In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand?

test

Knor en Koning Worst

De voorloper van Knor.
Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aanbindt met de Italiaanse Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop en dreigt Greetje niet alleen de jaarlijkse worstenwedstrijd te verliezen, maar ook haar grote liefde Nol.

test

Shooom’s Avontuur

De avonturen van het uiltje Shooom zijn niet ondanks maar dankzij de eenvoudige animatie een lust voor het oog.

Er is storm op komst in een kustplaatsje waar de huizen voor alle zekerheid al op palen zijn gebouwd. Juist dan kruipt in het bos het sneeuwuiltje Shooom uit het ei. Naast hem ligt een ei met een broertje of zusje, dat nog niet is uitgekomen. Maar waar zijn hun ouders? Er zit voor Shooom niets anders op dan met het ei op eigen houtje de woeste wijde wereld in te trekken. Deze heerlijke animatiefilm in tintelfrisse kleuren voor kinderen in de leeftijd van vier tot zeven, bewijst dat een episch verhaal zich net zo makkelijk binnen een half uur laat vertellen.

test

De beste verjaardag ooit

Leuke animatiefilm die ook geschikt is voor de kleinere filmliefhebbers.

Kareltje het konijn is vandaag vijf jaar geworden en viert zijn verjaardagsfeest met worteltaart, cadeautjes en een picknick bij het meer. Hij woont met zijn ouders, babyzusje Klara en hun huisdieren Kippie en Koekie vlakbij een bos waar heel veel dieren leven. Als Kareltje op weg gaat naar zijn oma om daar zijn verjaardag te vieren moet hij door het bos. Het leidt tot een onverwacht, grappig avontuur met zijn buurmeisje Monika en zijn vrienden Freddy en Willem.

test

Ook muizen gaan naar de hemel

Een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie, over een muis en een vos die samen in de hemel terecht komen. 

Na een onverwachts ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

test

Knor